Des que s’ha decretat l’estat d’alarma en tot el territori espanyol causat pel CoVid-19, el confinament ha portat a moltes persones i famílies a refugiar-se en la xarxa internàutica per trobar entreteniments de tot tipus. Aquest augment en la demanda de continguts ha fet que moltes empreses que es dediquen a la tecnologia, en conseqüència, hagin sofert canvis o bé hagin hagut d’adaptar-se en diferents sentits per tal de garantir el bon funcionament de la xarxa.
Aquestes són alguns canvis en l’àmbit de la tecnologia a causa del CoVid-19, així com dades que aquesta gran demanda ha tingut.
- S’ha disparat el consum de videojocs i plataformes d’streaming: la situació de confinament s’està traduïnt en un increment considerable de les hores que estem connectats davant d’una pantalla. És per això que molta gent ha triat els videojocs com a aliats per passar les hores, mentre que una gran part s’ha decantat per plataformes com Netflix o HBO.
- La televisió es recupera amb un augment del 42% en el consum: s’ha enregistrat una mitja de més de 5 hores de consum diari per persona, xifres històriques en els registres.
- Es multiplica l’ús d’eines de videotrucada: fer feina des de casa o el simple fet de relacionar-nos amb els nostres ha comportat que el trànsit d’eines com Skype o Webex s’hagi multiplicat per 4.
- Netflix i Youtube redueixen la qualitat dels seus continguts: aquestes dues plataformes han decidit limitar la qualitat dels continguts oferts en streaming per tal d’evitar el col·lapse de la xarxa.
- Movistar+ regala continguts gratuïts i amplia la seva oferta en altres: l’empresa va anunciar una ampliació en els seus continguts actuals de manera temporal i sense cost addicional. També la possibilitat de donar-se d’alta a Movistar+Lite de forma gratuïta durant un mes.
En definitiva, aquestes són alguns dels efectes que l’aïllament provocat pel CoVid-19 ha tingut durant les últimes setmanes. La tecnologia, en aquest sentit, ha actuat en molts casos com a “salvavides” d’una societat que, si ja presenciava un augment dels dispostius tecnològics en la vida diària, ara ho fa més que mai.