fbpx

Jerarquia Visual: Què és i com aplicar-la bé.

 

La jerarquia visual és un concepte fonamental en el disseny i la comunicació visual. Es refereix a l’organització d’elements en una composició de manera que guiïn l’atenció de l’espectador i transmetin el missatge de manera clara i efectiva. Comprendre i aplicar correctament la jerarquia visual pot marcar la diferència entre un disseny confús i un d’impactant.

 

Què és la jerarquia visual?

La jerarquia visual és l’ordre en què l’ull humà percep els elements en una composició. Aquesta percepció està influenciada per diversos factors com la mida, el color, el contrast, l’alienació i l’espai. La jerarquia visual permet que l’espectador entengui què és el més important en una pàgina o pantalla, i en quin ordre ha de processar la informació.

 

Els principis clau

Mida i escala

La mida és un dels elements més bàsics i efectius per crear jerarquia. Els elements més grans normalment atreuen més atenció i es perceben com més importants. Utilitzar una variació en la mida pot ajudar a diferenciar entre títols i cos de text.

 

Color i contrast

L’ús del color i el contrast pot dirigir la mirada de l’espectador. Els colors brillants o contrastants destaquen més i es poden utilitzar per ressaltar informació clau.

 

Espai en blanc

L’espai en blanc és crucial per crear una jerarquia visual efectiva. L’espai al voltant dels elements pot ajudar a definir la seva importància i relació amb altres elements. Un disseny saturat d’elements pot resultar difícil de processar.

 

Tipografia

L’elecció de les fonts, la mida del text, el pes i l’estil poden influir. Els títols més grans i en negreta atreuen més atenció que el cos de text.

 

Alineació i posició

L’alineació dels elements guia l’ull de l’espectador a través de la composició. La posició també és important; els elements situats a la part superior o esquerra d’una pàgina solen ser percebuts primer a causa de la manera com llegim.

 

A Media Needs, ens encarreguem de crear dissenys impactants i ben estructurats que capturen i mantenen l’atenció de l’audiència.

 

Contacta amb nosaltres per portar els teus projectes al següent nivell!

× Com et podem ajudar? Parlem?