fbpx

Això que “hi ha vida intel·ligent a altres planetes” encara és un misteri, el que sí que és cert és que en el nostre planeta si n’hi ha, i l’estem explotant per fer coses increïbles, com crear intel·ligència artificial.

Sembla de pel·lícula, però és cert! Actualment l’empresa Japonesa Hanson Robotics ja compta amb el primer i únic humanoide del món capaç d’interactuar amb l’ésser humà. Batejada amb el nom de Sophia, va ser creada l’any 2016 a Hong Kong i és capaç de reconèixer expressions i mantindré converses que pot anar perfeccionant a mesura que enregistra informació i l’emmagatzema en la seva base de dades.

És el somni de molts i el mal son d’uns altres, sense dubte la intel·ligència artificial ha suscitat un gran debat sobre els riscos i els beneficis de la integració de robots en la nostra societat. On està el principal problema?
La inintel·ligència artificial ha de ser capaç de prendre decisions raonades i no de manera literal, ja que enfront d’un problema la capacitat de resolució establerta dins el marc humà abraça molts factors.

Així doncs, deixar en mans d’un robot la resolució d’aquests, suposaria exposar-nos a una resposta programada i emmagatzemada en una base de dades i avui en dia hi ha molt d’escèptic front a aquesta possibilitat.

Per altra banda, un dels avantatges més clars és que gràcies a d’intel·ligència artificial, s’estan ideant aparells que permeten a invidents veure, escoltar o caminar.

No sabem fins a on arribarà tot això, si arribarà un punt en què robots com Sophia estaran entre nosaltres considerats com a eines de treball i suport a l’humà, o si arribarà un punt que, com a les pel·lícules, es ficaran al mateix nivell que els humans o inclús en el pitjor dels escenaris, suposaran la nostra extinció.

Media Needs ens encanten els avanços, i la veritat és que estem ansiosos per saber fins a on arribarem amb tot això! Fins a la següent notícia!

× Com et podem ajudar? Parlem?