fbpx

Meta llança subscripcions sense anuncis a Facebook i Instagram: Un nou capítol per als usuaris europeus. Així que si tens dubtes, no et preocupis, a Media Needs t’expliquem tot el que sabem.

Meta, l’empresa darrere de Facebook i Instagram, ha oficialitzat els seus plans de llançar subscripcions sense publicitat a Europa. Aquest anunci arriba després d’especulacions i rumors que circulaven des de principis d’octubre sobre la introducció d’un nou model de subscripció. Aquest nou model subscripció requeriria als usuaris pagar per accedir a versions sense anuncis personalitzats en aquestes dues plataformes líders.

Per tant, la iniciativa té com a objectiu principal ajustar-se als requisits establerts per la Llei de Serveis Digitals (DSA), vigent des d’agost. Aquests, prohibeixen la presentació d’anuncis basats en l’ús de dades personals. No obstant això, sorgeix la pregunta clau: els usuaris de països com Espanya hauran d’obrir les seves carteres per a continuar utilitzant aquestes aplicacions?

Segons un comunicat oficial de Meta, a partir de novembre, els usuaris tindran l’opció de continuar fent servir Facebook i Instagram de manera gratuïta. Encara així aquest té un però, i es que amb la contrapartida de l’aparició de publicitat en les seves feeds. Aquells que desitgin prescindir d’anuncis podran subscriure’s als nous plans de pagament de la Big Tech.

Quant costaran aquestes subscripcions?

Els preus són clars: la subscripció web tindrà un cost de 9,99 euros al mes, mentre que la versió per a iOS i Android serà de 12,99 euros mensuals. És important destacar que la tarifa inicial cobrirà tots els comptes vinculats en el Centre de comptes. No obstant això, a partir de l’1 de març de 2024, s’aplicarà una tarifa addicional de sis euros al mes en la versió web i vuit euros al mes en la versió per a iOS i Android per cada compte addicional agregada.

A més, és essencial esmentar que aquestes subscripcions sense anuncis estaran disponibles solo per a usuaris majors de 18 anys. Meta ha manifestat el seu compromís continu amb l’exploració de com oferir als adolescents una experiència publicitària útil i responsable, tenint en compte l’entorn regulador en constant evolució.

Què obtenen els usuaris amb aquestes subscripcions de pagament?

Meta ofereix la possibilitat de gaudir de Facebook i Instagram sense anuncis personalitzats ni publicitat rellevant. No obstant això, aquells que optin per no pagar no experimentaran canvis significatius en la seva experiència d’ús, ja que els anunciants continuaran executant campanyes publicitàries personalitzades.

En conseqüéncia aquest pas de Meta marca un nou capítol en la relació entre les xarxes socials i els seus usuaris a Europa, desafiant la tradicional gratuïtat d’aquestes plataformes amb la introducció d’opcions de subscripció. A mesura que la companyia s’adapta a les demandes reguladores, els usuaris s’enfronten a la decisió de continuar amb l’experiència gratuïta amb anuncis o fer el salt a una experiència sense interrupcions, a un cost mensual. Sens dubte, l’evolució digital continua generant canvis significatius en el panorama de les xarxes socials.

× Com et podem ajudar? Parlem?