fbpx

 

Avui en dia Tothom coneix Instagram, i és que és la xarxa del moment. Això no és casualitat, ja que l’aplicació està actualitzant-se constantment. Fins a tal punt que altres xarxes socials com “Periscope” o “Snapchat” s’han quedat a l’ombra. Sembla que la lluita entre les xarxes socials te un clar guanyador, de moment. Ja vam parlar de la revolució dels “Instagram Stories” i tothom coneix els famosos filtres que s’hi poden afegir. Però l’última actualització ha tornat a “petar-lo”, es tracta ni més ni menys que afegir unes imatges animades a les històries, anomenades gifs.

Un exemple dels gifs més utilitzats a Instagram

A partir d’ara, els usuaris poden introduir aquests elements en forma de stickers animats a les imatges i vídeos que desitgin compartir. Facebook i Whatsapp ja van introduir la possibilitat d’afegir gifs als missatges, però ha sigut Instagram la que li ha tret més partit.

Animals ballant, una pizza en moviment, paraules que canvien de color, cares que apareixen i desapareixen, dues copes fent un brindis, cors en moviment, etc. Tot el que es pot pensar, es pot representar a un gif. Això li dóna a l’usuari una infinitat de possibilitats de ser més creatiu, interessant i divertit.

Un altre exemple d’un gif

Els gifs surten des de la pàgina web Giphy, on hi ha un cercador que permet als usuaris buscar un gif , entre infinits, tan sols amb cercar una paraula relacionada. És molt fàcil d’usar! Tan sols s’ha de desplegar el menú dels emojis, ubicació, hora del dia, etc. Polsar el botó on posa gifs, i apareixeran els més destacats del moment, però també podrem cercar un tema i en sortiran gifs relacionats.

La grandària es podrà ajustar en el mateix moment, jugant amb els dits, i es podrà col·locar en qualsevol part de la imatge.

Aquesta no és l’única novetat en l’última actualització. Ara, Instagram també permetrà pujar fotografies i vídeos de qualsevol grandària a les històries. Un recurs molt útil, ja que molts usuaris utilitzaven altres apps per retallar o girar la imatge. Ja no importa si la imatge és quadrada, horitzontal o vertical perquè l’espai que queda en blanc s’omplirà amb un degradat de color que combini amb la foto o amb el vídeo.

Els gifs ja estan en funcionament com a part de la versió 29 tant en iOS com en Android, però segons l’últim comunicat que es va fer des de la xarxa social, les millores a l’hora de pujar contingut a les històries estaran disponibles durant els pròxims dies.

× Com et podem ajudar? Parlem?