fbpx

Saps què és el certificat de discapacitat que acredita una diversitat funcional igual al 33% o superior?

El certificat de discapacitat és un document públic determinat per una junta mèdica, de tramitació gratuïta, que s’atorga a tota persona que ho sol·liciti i que tingui una alteració funcional, permanent, transitòria o perllongada, física, sensorial o mental. Que en relació a la seva edat i medi social impliqui desavantatges considerables per a la seva adequada integració familiar, social o laboral. A més, aquest certificat permet accedir a una sèrie de drets i beneficis donats per les lleis 22.431 i 24901.

 

Alguns dels seus beneficis són els següents:

  • Obtenció del símbol (logotip) internacional d’accés per a l’automòbil, exempció de la patent, gestió de lliure trànsit i estacionament.
  • Transport públic gratuït.
  • Accés al règim familiar a ANSES.
  • Obtenció de beneficis per a la compra d’automotors.
  • Obtenció d’exempcions d’alguns impostos.
  • Sol·licitació d’ocupació en prestacions públiques i privades.

(En la majoria de les empreses públiques i privades demanen certificat de discapacitat com a documentació d’ingrés al mercat laboral).

Avui dia, gràcies a les noves tecnologies i mitjans audiovisuals, hi ha un major coneixement sobre aquest certificat i és més fàcil la inclusió social i laboral de totes les persones, sigui quina sigui la seva condició física i psíquica. Juntament amb aquestes facilitats i el certificat de discapacitat, tot i que no estàs obligat a notificar-ho a l’empresa, és beneficiós fer-ho ja que el gerent del lloc de treball està obligat a adequar l’espai en funció de la teva necessitat a l’hora de treballar.

A més, amb aquest certificat, tens la possibilitat de demanar la jubilació a partir dels 65 anys.

L’empresa obté algun benefici per contractar persones amb discapacitat?

A banda d’existir els centres especials de treball, que garanteixen l’ocupació laboral de les persones amb discapacitat, totes les empreses, per llei, obtindran una subvenció de 5.100€ a l’any per donar feina a una persona amb diversitat funcional amb un grau igual o superior al 65%. I rebrà un total de 6.100€ per contractar una persona amb discapacitat mental.

Aquests beneficis laborals i molts altres que t’ofereix el certificat de discapacitat, et brinden l’oportunitat de demanar-lo si n’és el teu cas. Una millora tant en el teu dia a dia com a la feina, és possible.

× Com et podem ajudar? Parlem?